Proeverijen

Wijnproeven is een vak apart en een vaardigheid op zich. En ‘echt’ proeven maakt wijn drinken pas echt tot een belevenis. Maar het is vooral ook het samenzijn dat telt. Of dat nu met vrienden is, of met collega’s of zakelijke relaties.   

Prowines laat u graag op een leuke en smakelijke manier kennismaken met de wijnwereld. Naast het proeven en beoordelen, komen ook de achtergronden van de wijnen, de druiven, wijnhuizen en wijnlanden aan bod. Dat alles volledig afgestemd op uw wensen, op een zelfgekozen of door ons geselecteerde locatie en in groepen van maximaal 10 personen. Ook organiseren wij zelf regelmatig proeverijen, dus houd onze agenda goed in de gaten.

Exclusieve najaars wijnproeverij Prowines Zondag 29 oktober bij Restaurant Crijns in Bladel

Beste wijnliefhebber,

Als gewaardeerde fijnproever, nodigen we u graag uit voor onze jaarlijkse en befaamde najaarsproeverij. Deze vindt plaats op zondag 29 oktober van 13.00 tot 17.00 uur, in de ongedwongen sfeer en prachtige ambiance van Restaurant Crijns in Bladel.

Kom proeven en genieten!
Ontdek de fraaiste, betaalbare herfst- en winterwijnen. Kom alvast in de stemming van de feestdagen met mooie mousserende wijnen en gastronomische top wijnen. Of laat u verrassen door enkele bijzondere nieuwkomers. Vergeet daarnaast vooral ook niet te proeven van de prachtige ports en bijzondere madeira’s, die we voor u geselecteerd hebben. Onze vinologen staan uiteraard klaar om u van advies te voorzien. Alle ingrediënten kortom, om op informele wijze uw wijnselectie te maken en uw voorraad met interessante kortingen aan te vullen.

Geniet van een driegangendiner op topniveau
Bij mooie wijn hoort ook heerlijk eten. Daarom bieden we u vanaf 17.30 uur een exclusief driegangenmenu aan voor € 39,50 per persoon (inclusief wijn, exclusief andere dranken). U kunt volgens het ‘a la table d’hote’-principe gezellig aanschuiven, maar wilt u liever met een select gezelschap apart dineren dan is dat uiteraard ook mogelijk. We verzoeken u vriendelijk dit bij uw reservering aan te geven.

Locatie, kosten en aanmelden
Vanaf 13.00 uur verwelkomen we u graag bij Restaurant Crijns, Sniederslaan 121, 5531 EK in Bladel (telefoon: 0497 33 89 46). Voor de proeverij vragen we een bijdrage van € 10,00 per persoon. Dit bedrag crediteren we bij een bestelling vanaf 12 flessen per persoon. Aanmelden voor zowel de proeverij als het diner, kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06 83 15 46 31.

Graag tot ziens op 29 oktober!

Leerzame, gezellige, culinaire wijnworkshops

De nieuwe wijnworkshop kalander voor het najaar is klaar.

Donderdag 21 september:Eigenzinnig Portugal

Portugal is een boeiend wijnland, Port kennen we natuurlijk allemaal wel maar de onversterkte wijnen zijn minder bekend en zeer de moeite waard om te leren kennen. We proeven zo'n 10 verschillende wijnen en sluiten af, hoe kan het ook anders, met een mooie serie ports en madeira. Uiteraard zullen enkele lekkere hapjes en mooie kazen hierbij niet ontbreken.

Locatie: Prowines Wine Education Centre, Industrieweg 122 Best     Tijdstip: van 19.30 tot 22.30   Prijs €.39,50

 Donderdag 5 Oktober: Winemakers Dinner met wijnmaker Gordon Russel van Boutique Winery "Esk Valley" Nieuw Zeeland

Een niet te missen culinair evenement waarvoor speciaal de top wijnmaker Gordon Russel overkomt uit Nieuw Zeeland om zijn wijnen van commentaar te voorzien.

We proeven een groot aantal van zijn heerlijke wijnen en genieten van een exquise vijf gangen menu waarbij de gerechten gekookt worden naar de wijnen van Gordon.

De prijs voor dit evenement is €.67,50, in deze prijs zijn de wijnen en aperitief inbegrepen, exlusief koffie, digestieven en tafelwater.

U wordt tussen 18.30 en 19.00 ontvangen met een heerlijke Nieuw Zeelands aperitief.

Donderdag 2 November: Bordeaux versus Bourgogne versus Rhône

De drie belangrijkste wijngebieden van Frankrijk als het over de kwaliteit gaat. We leren de belangrijkste verschillen in stijl wijnen kennen. We proeven zo'n 12 klassieke wijnen uit deze drie topgebieden. De proeverij wordt opgeluisterd door een aantal bijpassende gerechtjes.

Locatie: Prowines Wine Education Centre, Industrieweg 122 Best     Tijdstip: van 19.30 tot 22.30   Prijs €.49,50

Donderdag 7 december: Wijnen en het kerstdiner

Wat gaan we eten met de kerst en zeker zo belangrijk wat drinken we erbij? Tijdens een sfeervolle proeverij krijgt u tips waar u op moet letten om een verantwoorde wijnkeuze te maken.

Locatie: Restaurant Bastille, Oirschotseweg 1, Best     Tijdstip: van 19.30 tot 22.30   Prijs €.49,50(locatie onder voorbehoud)

Maandag 18 dezember: Tour des Grand Vins du Monde

Wat is er nu leuker om in de kerstsferen een proeverij bij te wonen waar de grootste wijnen van de wereld worden gepresenteerd. U moet denken aan Premier en Grand cru wijnen uit klassieke Franse gebieden als Bourgogne, Bordeaux, Rhône maar ook vergelijkbare wijnen uit Italië, Spanje, Portugal, Australië en Californië worden geproefd. Enkele subtiele mondvermaakjes zullen de proeverij opluisteren.

Locatie: Prowines Wine Education Centre, Industrieweg 122 Best     Tijdstip: van 19.30 tot 22.30   Prijs €.100,00 

Inschrijfformulier

Inschrijving cursus of proeverij

Naam(*)
Vul hier alstublieft uw naam in?

Adres(*)
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?

Postcode
Vul hier alstublieft uw postcode in?

Woonplaats(*)
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?

E-mail(*)
Vul hier alstublieft uw e-mailadres in?

Telefoonnummer
Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in?

Opmerking/vraag
Please let us know your message.

Cursus - Training - Workshop(*)

Invalid Input

Totaal
0.00

Betalen
0.00