Proeverijen

Wijnproeven is een vak apart en een vaardigheid op zich. En ‘echt’ proeven maakt wijn drinken pas echt tot een belevenis. Maar het is vooral ook het samenzijn dat telt. Of dat nu met vrienden is, of met collega’s of zakelijke relaties.   

Prowines laat u graag op een leuke en smakelijke manier kennismaken met de wijnwereld. Naast het proeven en beoordelen, komen ook de achtergronden van de wijnen, de druiven, wijnhuizen en wijnlanden aan bod. Dat alles volledig afgestemd op uw wensen, op een zelfgekozen of door ons geselecteerde locatie en in groepen van maximaal 10 personen. Ook organiseren wij zelf regelmatig proeverijen, dus houd onze agenda goed in de gaten.

Leerzame, gezellige, culinaire wijnworkshops

De nieuwe wijnworkshop kalander voor het najaar is klaar.

Donderdag 21 september: Duurzaam Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is booming en loopt voorop in duurzaamheid en duurzaamheid is hip in de wijnwereld! Hoewel wijnen van het Noordeiland en Zuideiland gelijkeniissen hebben zijn er toch ook grote verschillen tussen de wijnen. We gaan Nieuw Zeeland onder de loep nemen en proeven zo'n 10 verschillende wijnen waaronder ook de absolute top in wit en rood. Tevens kunt u genieten van een aantal exquise bijpassende gerechtjes van de hand van topkok Rens Hoezen.

Locatie: Restaurant Bastille, Oirschotseweg 1, Best     Tijdstip: van 19.30 tot 22.30   Prijs €.39,50(locatie onder voorbehoud)

 Donderdag 5 Oktober: Eigenzinnig Portugal

Portugal is een boeiend wijnland, Port kennen we natuurlijk allemaal wel maar de onversterkte wijnen zijn minder bekend en zeer de moeite waard om te leren kennen. We proeven zo'n 10 verschillende wijnen en sluiten af, hoe kan het ook anders, met een mooie serie ports en madeira. Uiteraard zullen enkele lekkere hapjes en mooie kazen hierbij niet ontbreken.

Locatie: Prowines Wine Education Centre, Industrieweg 122 Best     Tijdstip: van 19.30 tot 22.30   Prijs €.39,50

Donderdag 2 November: Bordeaux versus Bourgogne versus Rhône

De drie belangrijkste wijngebieden van Frankrijk als het over de kwaliteit gaat. We leren de belangrijkste verschillen in stijl wijnen kennen. We proeven zo'n 12 klassieke wijnen uit deze drie topgebieden. De proeverij wordt opgeluisterd door een aantal bijpassende gerechtjes.

Locatie: Prowines Wine Education Centre, Industrieweg 122 Best     Tijdstip: van 19.30 tot 22.30   Prijs €.49,50

Donderdag 7 december: Wijnen en het kerstdiner

Wat gaan we eten met de kerst en zeker zo belangrijk wat drinken we erbij? Tijdens een sfeervolle proeverij krijgt u tips waar u op moet letten om een verantwoorde wijnkeuze te maken.

Locatie: Restaurant Bastille, Oirschotseweg 1, Best     Tijdstip: van 19.30 tot 22.30   Prijs €.49,50(locatie onder voorbehoud)

Maandag 18 dezember: Tour des Grand Vins du Monde

Wat is er nu leuker om in de kerstsferen een proeverij bij te wonen waar de grootste wijnen van de wereld worden gepresenteerd. U moet denken aan Premier en Grand cru wijnen uit klassieke Franse gebieden als Bourgogne, Bordeaux, Rhône maar ook vergelijkbare wijnen uit Italië, Spanje, Portugal, Australië en Californië worden geproefd. Enkele subtiele mondvermaakjes zullen de proeverij opluisteren.

Locatie: Prowines Wine Education Centre, Industrieweg 122 Best     Tijdstip: van 19.30 tot 22.30   Prijs €.100,00 

Inschrijfformulier

Inschrijving cursus of proeverij

Vul hier alstublieft uw naam in?
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?
Vul hier alstublieft uw postcode in?
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?
Vul hier alstublieft uw e-mailadres in?
Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in?
Please let us know your message.