Wijncursussen

Of u nu een beginnende wijndrinker bent of een gevorderde wijnliefhebber; Prowines verzorgt wijncursussen op elk niveau en op elke denkbare locatie. Voor zowel grote als kleine groepen, particulier en zakelijk, maar altijd op topniveau en tot in de puntjes verzorgd.

Tijdens de wijncursus ontrafelen we de geheimen van een of meerdere wijngebieden. Daarbij krijgt u informatie over de geschiedenis van de wijn, de wijnbouw, de druivenrassen, de wijnstijlen en de wijnwetgeving. Ook laten we u zien hoe u het wijnproeven in zijn werk gaat en leert u de basisbeginselen van het combineren van wijn en spijs. We sluiten de middag of avond ten slotte af met een blindproeverij van de wijnen die we op dat moment behandelen.

Smaakt dit naar meer? Informeer direct naar de mogelijkheden

dinsdag 27 februari start de wijncursus "Wijnbrevet" SDEN Niveau 3

Wijn is een boeiend product: hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten.
Het wijnbrevet is een diploma op SDEN 3 niveau van de stichting wijnexamens Nederland en tevens het toelatings diploma tot de Vinologen opleiding.
Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus maar het is wel aan te raden om eerst de cursus Wijnoorkonde te volgen op SDEN 2 niveau.

Deze vervolgcursus laat je in negen lesavonden van drie uur kennis maken met alle facetten van wijn!

Met behulp van een professionele powerpoint presentatie en up to date nieuw lesmateriaal van de Wijnacademie worden de volgende onderwerpen behandeld:

Geschiedenis en ontwikkeling wijnbouw, vinificatie en samenstelling van wijn, wijnwetgeving en etiketterings voorschriften, kennen en herkennen van de belangrijkste druivenrassen, wijnbehandeling en wijn-spijs, verantwoord alcohol gebruik en per wijnland wordt de geschiedenis, terroir, klimaat, belangrijkste druivenrassen en wijnwetgeving behandeld.

We proeven ongeveer 10 kwaliteits wijnen per avond en sluiten altijd af met een bijzondere wijn in combinatie met een kaasplateau en-of lekkere hapjes.

We starten om 19.30 en de cursus duurt tot ongeveer 22.30.

De cursus wordt gegeven op de dinsdagavond en wel op de volgende data: 27-2, 6-3, 13-3, 20-3, 27-3, 3-4, 10-4, 17-4, 24-4. Het eerstvolgende examen is op 3 mei en wordt afgenomen door de Wijnacademie in Maarn. Er zijn meerdere examen data mogelijk, voor info zie wijnacademie.nl

De locatie is op het Prowines Wijn Educatiecentrum, Industrieweg 122, 5683 CG Best
De prijs van deze cursus inclusief BTW is €.399,00. Dit is exlusief cursusboek(€.38,50) proefexamen en examen.

Heeft u behoefte aan meer info of wilt u inschrijven kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0683154631.

In september start de Wijncursus "Wijnoorkonde" SDEN niveau 2

Wijnoorkonde

Wijn is een boeiend product: hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten. Hoe kies ik een wijn uit een wijnkaart of in het schap? Hoe herken ik druivenrassen? Welke wijn kan ik bewaren en hoe? Welk gerecht past bij deze wijn? 

Deze basiscursus laat je in zes avonden kennis maken met alle facetten van wijn! U leert herkennen wat u lekker vindt en komt meer te weten over wat de betekenis is van dat u ziet op het etiket. Ook wijnwetgeving en wijnbouw/wijnbereiding komen aan bod. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte wijnliefhebber.
U wordt op een sfeervolle, professionele manier meegenomen in de wonderlijke wereld van wijn.
We proeven ongeveer 10 wijnen per avond en sluiten altijd af met een bijzondere wijn in combinatie met een kaasplateau en-of lekkere hapjes.

De cursus wordt gegeven op de maandagavond en wel op de volgende data: 18-9, 25-9, 2-10, 23-10, 30-10 en 6-11. .

We starten om 19.30 en de cursus duurt tot ongeveer 22.30.

De locatie is op het Prowines Wijn Educatiecentrum, Industrieweg 122, 5683 CG Best
De prijs van deze cursus inclusief BTW is €.225,00.

De prijs van het cursusboek "Ik weet van wijn" is €.34,50 en kunt u bij Prowines bestellen. Dit professionele boek is vers van de pers en dus geheel up to date.
Het boek is vervaardigd door de wijnprofessionals van de Wijnacademie.

Als u examen wilt doen kan dat bij de Wijnacademie in Maarn.

Binnekort is inschrijven en betalen voor de wijncursus via deze site mogelijk. U kunt nu eventueel inschrijven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Team Prowines

 

Inschrijfformulier

Inschrijving cursus of proeverij

Naam(*)
Vul hier alstublieft uw naam in?

Adres(*)
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?

Postcode
Vul hier alstublieft uw postcode in?

Woonplaats(*)
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?

E-mail(*)
Vul hier alstublieft uw e-mailadres in?

Telefoonnummer
Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in?

Opmerking/vraag
Please let us know your message.

Cursus - Training - Workshop(*)

Invalid Input

Totaal
0.00

Betalen
0.00