Wijncursussen

Of u nu een beginnende wijndrinker bent of een gevorderde wijnliefhebber; Prowines verzorgt wijncursussen op elk niveau en op elke denkbare locatie. Voor zowel grote als kleine groepen, particulier en zakelijk, maar altijd op topniveau en tot in de puntjes verzorgd.

Tijdens de wijncursus ontrafelen we de geheimen van een of meerdere wijngebieden. Daarbij krijgt u informatie over de geschiedenis van de wijn, de wijnbouw, de druivenrassen, de wijnstijlen en de wijnwetgeving. Ook laten we u zien hoe u het wijnproeven in zijn werk gaat en leert u de basisbeginselen van het combineren van wijn en spijs. We sluiten de middag of avond ten slotte af met een blindproeverij van de wijnen die we op dat moment behandelen.

Smaakt dit naar meer? Informeer direct naar de mogelijkheden

In maart start de Wijncursus "Wijnoorkonde" SDEN niveau 2

BASISCURSUS WIJN/SDEN 2

Wijn is een boeiend product: hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten. Hoe kies ik een wijn uit een wijnkaart of in het schap? Hoe herken ik druivenrassen? Welke wijn kan ik bewaren en hoe? Welk gerecht past bij deze wijn? 

Deze basiscursus laat je in zes avonden kennis maken met alle facetten van wijn! U leert herkennen wat u lekker vindt en komt meer te weten over wat de betekenis is van dat u ziet op het etiket. Ook wijnwetgeving en wijnbouw/wijnbereiding komen aan bod. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte wijnliefhebber.
U wordt op een sfeervolle, professionele manier meegenomen in de wonderlijke wereld van wijn.
We proeven ongeveer 10 wijnen per avond en sluiten altijd af met een bijzondere wijn in combinatie met een kaasplateau en-of lekkere hapjes.

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk, zowel voor beginners als voor degene die al wat wijnkennis en proefervaring opgedaan hebben.

De cursus wordt gegeven op de dinsdagagavond en wel op de volgende data: 19-3, 26-3, 2-4, 9-4, 16-4, 23-4

We starten om 19.30 en de cursus duurt tot ongeveer 22.30.

De locatie is op het Prowines Wijn Educatiecentrum, Industrieweg 122, 5683 CG Best
De prijs van deze cursus inclusief BTW is €.225,00.

De prijs van het cursusboek "Ik weet van wijn" is €.34,50 en kunt u bij Prowines bestellen. Dit professionele boek is vers van de pers en dus geheel up to date.
Het boek is vervaardigd door de wijnprofessionals van de Wijnacademie.

Als u examen wilt doen kan dat bij de Wijnacademie in Maarn.

Team Prowines

 

Inschrijfformulier

Inschrijving cursus of proeverij

Vul hier alstublieft uw naam in?
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?
Vul hier alstublieft uw postcode in?
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?
Vul hier alstublieft uw e-mailadres in?
Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in?
Please let us know your message.
Invalid Input
0.00
Invalid Input