Wijncursussen

Of u nu een beginnende wijndrinker bent of een gevorderde wijnliefhebber; Prowines verzorgt wijncursussen op elk niveau en op elke denkbare locatie. Voor zowel grote als kleine groepen, particulier en zakelijk, maar altijd op topniveau en tot in de puntjes verzorgd.

Tijdens de wijncursus ontrafelen we de geheimen van een of meerdere wijngebieden. Daarbij krijgt u informatie over de geschiedenis van de wijn, de wijnbouw, de druivenrassen, de wijnstijlen en de wijnwetgeving. Ook laten we u zien hoe u het wijnproeven in zijn werk gaat en leert u de basisbeginselen van het combineren van wijn en spijs. We sluiten de middag of avond ten slotte af met een blindproeverij van de wijnen die we op dat moment behandelen.

Smaakt dit naar meer? Informeer direct naar de mogelijkheden

dinsdag 17 september start de wijncursus "Wijnbrevet" SDEN Niveau 3

Wijn is een boeiend product: hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten.
Het wijnbrevet is een diploma op SDEN 3 niveau van de stichting wijnexamens Nederland en tevens het toelatings diploma tot de Vinologen opleiding.
Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus maar het is wel aan te raden om eerst de cursus Wijnoorkonde te volgen op SDEN 2 niveau.

Deze vervolgcursus laat je in negen lesavonden van drie uur kennis maken met alle facetten van wijn!

Met behulp van een professionele powerpoint presentatie en up to date nieuw lesmateriaal van de Wijnacademie worden de volgende onderwerpen behandeld:

Geschiedenis en ontwikkeling wijnbouw, vinificatie en samenstelling van wijn, wijnwetgeving en etiketterings voorschriften, kennen en herkennen van de belangrijkste druivenrassen, wijnbehandeling en wijn-spijs, verantwoord alcohol gebruik en per wijnland wordt de geschiedenis, terroir, klimaat, belangrijkste druivenrassen en wijnwetgeving behandeld.

We proeven ongeveer 10 kwaliteits wijnen per avond en sluiten altijd af met een bijzondere wijn in combinatie met een kaasplateau en-of lekkere hapjes.

We starten om 19.30 en de cursus duurt tot ongeveer 22.30.

De cursus wordt gegeven op de dinsdagavond en wel op de volgende data: 17-9, 24-9, 01-10, 08-10, 22-10, 29-10, 05-11, 12-11, 19-11. Het examen wordt afgenomen in mijn proeflokaal door een afgevaardigde van de Wijnacademie in Maarn, datum is nog niet bekend. U kunt ook examen doen bij de Wijnacademie in Maarn. Zie voor meer info en data www.wijnacademie.nl

De locatie is op het Prowines Wijn Educatiecentrum, Industrieweg 122, 5683 CG Best
De prijs van deze cursus inclusief BTW is €.399,00. Dit is exlusief cursusboek(€.38,50) proefexamen en examen.

Heeft u behoefte aan meer info of wilt u inschrijven kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0683154631.

Inschrijfformulier

Inschrijving cursus of proeverij

Vul hier alstublieft uw naam in?
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?
Vul hier alstublieft uw postcode in?
Vul hier alstublieft uw woonplaats in?
Vul hier alstublieft uw e-mailadres in?
Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in?
Please let us know your message.
Invalid Input
0.00
Invalid Input